Dammsugare

Det sägs att dammsugarna bakades för att ta upp alla smulor i bageriet. Godare städning är svår att tänka sig!

Du behöver

  • 300 g marsipan
  • röd hushållsfärg (grön+gul för gröna dammsugare)
  • 300 g kaksmulor, t ex av sockerkaka
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk kakao
  • 2-3 msk punsch eller 2 1/2 tsk arraksarom
  • 150 g mörk choklad

Gör så här:

Cirka 24 stycken

Knåda in hushållsfärgen i marsipanen tills den har en jämn och stark färg. Plasta in och ställ åt sidan.

Rör samman smör och kaksmulor till en smet. Tillsätt kakao och punsch eller arraksarom lite åt gången, smaka av till önskad smakstyrka. Blanda samman till en jämn smet. Ställ kallt en stund.

Dela marsipanen i tre lika stora delar. Kavla ut varje del mellan två ark plastfolie, eller med hjälp av florsocker, till cirka 40 cm längd och cirka 8 cm bredd. Dela fyllningen i tre lika delar. Rulla ut till jämna rullar nästan lika långa som marsipanen. Lägg ut på de tre marsipanlängderna och slå in fyllningen i marsipanen. Skär i cirka 5 centimeter långa bitar. Lägg bitarna med skarven neråt och rulla dem eventuellt jämna. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och doppa båda ändarna. Lägg att stelna på bakplåtspapper och förvara sedan svalt.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
28 februari 2013

Dåligt

Kommentar av punchmannen
14 mars 2012

NAMNAM


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se


Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

Choklad, bananer och mandel passar perfekt i samma kaka. Mandel används tyvärr många gånger som en utfyllnad och ibland är det tveksamt om den tillför kakan någon smak.

Prova i stället ett gott recept på Mandelkaka med choklad, där mandeln verkligen kommer till sin rätt! Resultatet blir en smakrik och saftig kaka, med mild banansmak, tydlig nougatton och härlig chokladsmak.

Välj en god mandel, gärna ekologisk och bra mörk choklad så är helgens kaka en succé!

God helgfika på er!

 bakakaka.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...