Dammsugare

Det sägs att dammsugarna bakades för att ta upp alla smulor i bageriet. Godare städning är svår att tänka sig!

Du behöver

  • 300 g marsipan
  • röd hushållsfärg (grön+gul för gröna dammsugare)
  • 300 g kaksmulor, t ex av sockerkaka
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk kakao
  • 2-3 msk punsch eller 2 1/2 tsk arraksarom
  • 150 g mörk choklad

Gör så här:

Cirka 24 stycken

Knåda in hushållsfärgen i marsipanen tills den har en jämn och stark färg. Plasta in och ställ åt sidan.

Rör samman smör och kaksmulor till en smet. Tillsätt kakao och punsch eller arraksarom lite åt gången, smaka av till önskad smakstyrka. Blanda samman till en jämn smet. Ställ kallt en stund.

Dela marsipanen i tre lika stora delar. Kavla ut varje del mellan två ark plastfolie, eller med hjälp av florsocker, till cirka 40 cm längd och cirka 8 cm bredd. Dela fyllningen i tre lika delar. Rulla ut till jämna rullar nästan lika långa som marsipanen. Lägg ut på de tre marsipanlängderna och slå in fyllningen i marsipanen. Skär i cirka 5 centimeter långa bitar. Lägg bitarna med skarven neråt och rulla dem eventuellt jämna. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och doppa båda ändarna. Lägg att stelna på bakplåtspapper och förvara sedan svalt.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
28 februari 2013

Dåligt

Kommentar av punchmannen
14 mars 2012

NAMNAM


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Lyxfika

Bästa bakelsetipsen

Snabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika.

bakakaka.se

Blåbärstider

Det lyser blått i blåbärsskogen!

Visst ska blåbärssylt kokas, men med alldeles färska blåbär i korgen gör vi blåbärssmoothie!

bärrecept.se


Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

Förr var ett välfyllt kakfat en förutsättning för ett lyckat kalas. Och många klassiska småkakor tål att provas! De är lättbakade, går fort att göra och smakar fantastiskt till kaffet!

Baka finska pinnar, chokladbröd, drömmar, syltkakor eller prova ett nytt recept på russinkakor och du kommer snart att stå där med sju sorters småkakor på fatet.

De flesta småkakor tål dessutom att frysas eller förvars i rumstemperatur lång tid. Om det nu blir några kvar att spara efter provsmakningen vill säga...

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...