Dammsugare

Det sägs att dammsugarna bakades för att ta upp alla smulor i bageriet. Godare städning är svår att tänka sig!

Du behöver

  • 300 g marsipan
  • röd hushållsfärg (grön+gul för gröna dammsugare)
  • 300 g kaksmulor, t ex av sockerkaka
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 msk kakao
  • 2-3 msk punsch eller 2 1/2 tsk arraksarom
  • 150 g mörk choklad

Gör så här:

Cirka 24 stycken

Knåda in hushållsfärgen i marsipanen tills den har en jämn och stark färg. Plasta in och ställ åt sidan.

Rör samman smör och kaksmulor till en smet. Tillsätt kakao och punsch eller arraksarom lite åt gången, smaka av till önskad smakstyrka. Blanda samman till en jämn smet. Ställ kallt en stund.

Dela marsipanen i tre lika stora delar. Kavla ut varje del mellan två ark plastfolie, eller med hjälp av florsocker, till cirka 40 cm längd och cirka 8 cm bredd. Dela fyllningen i tre lika delar. Rulla ut till jämna rullar nästan lika långa som marsipanen. Lägg ut på de tre marsipanlängderna och slå in fyllningen i marsipanen. Skär i cirka 5 centimeter långa bitar. Lägg bitarna med skarven neråt och rulla dem eventuellt jämna. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och doppa båda ändarna. Lägg att stelna på bakplåtspapper och förvara sedan svalt.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
28 februari 2013

Dåligt

Kommentar av punchmannen
14 mars 2012

NAMNAM


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

bakakaka.se

Pizza

Ruccola

Knaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola.

bakapizza.se


Lasagne

Lasagne bolognese

Klassiker vinner i längden. Ingenting slår en lasagne bolognese.

Pasta i ugn är perfekt festmat för många gäster. Och många gånger är den enkla det allra bästa. Gör en klassisk lasagne bolognese och lägg lite extra tid på såsen. En bra köttfärssås, kokad på låg värme med kryddor, grönsaker och lite rökt fläsk lyfter lasagnen till helt nya höjder.
Vegetariskt? Välj den snart lika klassiska varianten, lasagne med fetaost. Krämig, smakrik med grönsaker och med den varma fetaosten som sätter rätt fart på smakerna.
Vill du trots det variera är utbudet rikligt. Allt från höstlasagne gjord på lammfärs till en läcker lasagne med färskost och svamp
Kort sagt: En riktigt god lasagne är svårslagen!

 lasagne.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...