Kringlor med jästGoda, enkla kringlor som bakas med jäst och får jäsa upp och bli luftiga. Du behöver
Gör så här:Ca 40 stycken Värm mjölken ljummen, smält smöret och blanda med mjölken. Lös jästen i degvätskan. Blanda samman socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjölet och häll det i degvätskan. Arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk eller plast. Cirka 30-40 minuter. Ta upp degen på mjölad yta och knåda den lätt. Dela i 30-40 bitar. Rulla ut varje bit till en tunn sträng och forma till en kringla. Låt kringlorna jäsa på smord plåt eller bakplåtspapper till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Grädda kringlorna i 250 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna och pensla sedan med smält smör. Vänd kringlorna i strösocker. Förvara luftigt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeFruktig fikaCheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär! SmåkakorKnapriga småkakor
Stora kakfat fyllda med små kakor får oss alltid fikasugna. Och allra godast blir det om kakan bjuder på knapriga chokladbitar, frön eller nötter som överraskning! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hur mycket socker i smeten ?
När ska ägget i ?